Как се чистят свински крачета?

Как се чистят свински крачета?

Свинските крачета са една доста пренебрегвана част от прасето, но истината е, че с тях се приготвят много вкусни ястия. Един от най-важните моменти в тяхното приготвяне е старателното им почистване. Те трябва да се почистят много добре, за да се премахнат изцяло всички мръсотии.

Първото нещо, което трябва да се направи със свинските крачета, е още със самото пърлене на прасето, да се опърлят и те. След това идва истинското почистване на свинските крачета. Пуснете леко чешмата с хладка вода, вземете кухненска тел за съдове и измийте крачето.

След това започнете да търкате старателно с телта. Целта е мръсотията от крачето да падне, но имайте предвид, че задачата отнема време. Търкайте добре, като от време на време измивате под водата. Трябва цялата мръсотия да падне и крачето да стане бяло, като се вижда само кожата.

Бъдете много старателни около областта на копитото на крачето (там където се раздвоява), защото в тази част мръсотиите се почистват по-трудно. След като изчеткате крачетата ги измийте старателно и пристъпете към готвенето им.

Вижте и някои интересни рецепти със свински крачета: Пача чорба от свински крачета, Варени свински крачета с хрян и Яхния със свински крачета.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати