Как да изпечем пилешки бутчета?

Как да изпечем пилешки бутчета?
Снимка: gotvach.bg

Пилешките бутчета са една от най-вкусните части на пилето. Това е така, защото месото им не е така сухо, както при гърдите, приготвят се бързо и лесно. Как обаче да си приготвим вкусни пилешки бутчета? На първо място ги измийте и подсушете добре. След това може да пристъпите към готвенето им.

Възможно е да ги изпечете самостоятелно, като ги поднесете с гарнитура по избор. За да са по-крехки бутчетата, може леко да ги сварите предварително, но това не е задължително условие за готвенето им. Без значение дали ще ги печете самостоятелно, или в комбинация с картофи, зеле, ориз и др. може да ги намажете всяко бутче с малко масло, за да се получи вкусна хрупкава коричка.

Печете бутчетата в предварително загрята умерена фурна – най-добре на 180 градуса, за да не се изпичат твърде бързо и да не загорят. Овкусявйте бутчетата с подправки по избор – черен пипер, червен пипер, поръсете ги накрая с пресен магданоз. Експериментирайте според вкуса си. Голямо предимство на пилешките бутчета, тъй като месото им е крехко, е че не е необходимо да ги мариновате предварително, защото и без това ще станат вкусни.

Вижте и няколко вкусни идеи с пилешки бутчета: Прясно зеле с пилешки бутчета, Пилешки бутчета с билково масло и Пилешки бутчета с лимонов сос.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати