Как да изсушим къпини?
Kako da osušite kupine?How to Dry Blackberries?
gotvach.bg»Съвети»Как да изсушим къпини?

Как да изсушим къпини?

Как да изсушим къпини?

Къпините са плодове с високи вкусови и хранителни качества. Те предлагат редица ценни ползи за организма, затова се използват широко в приготвянето на различни рецепти, сладкиши, чайове и компот.

За да си приготвите вкусно ястие с участието на къпини, то най-често ще трябва предварително да ги изсушите за тази цел.

Независимо какъв метод ще изберете за изсушаването на къпините, важно условие е да ги сортирате добре. След това трябва внимателно да премахнете листата и стъблата. При измиването трябва да сте деликатни така, че да не повредите целостта на плодовете.

Същинското сушене на къпините може да се осъществи по различни начини. Можете да използвате електрическа сушилня или фурна. Първо трябва да ги загреете на 70 градуса, а два часа по-късно – да намалите температурата до 40 градуса. Общата продължителност на сушене е около 6-7 часа.

Ако нямате специален уред, то можете да използвате традиционния метод – да оставите плодовете на слънце. Тогава обаче ще трябва да почакате значително повече време, тъй като къпините се нуждаят от поне 1 ден престой на слънце.

След като изсъхнат добре, то е препоръчително да се отстранят всички негодни или повредени плодове. След това можете да затворите готовите къпини в чист и сух буркан или в подходяща кутия.

Вижте и някои идеи за:

- сладкиши с къпини;

- сладко от къпини

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати