Как се съхранява пресен джинджифил?
Kako se čuva sveži đumbir?Как хранить свежий имбирь?
gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява пресен джинджифил?

Как се съхранява пресен джинджифил?

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Как се съхранява пресен джинджифил?

Полезните свойства на джинджифила се познати отдавна на хората. Корените на това растение се използват в медицината за лечение на редица заболявания още от дълбока древност. Джинджифилът е мощен имуностимулант и притежава изразени противовъзпалителни свойства.

През последните години и у нас джинджифилът намира широко приложение в кулинарията. Неговият специфичен вкус и аромат правят зеленчуковите супи още по-вкусни. Има десетки рецепти за салати с джинджифил или сладкиши с джинджифил.

Все пак, докато решите как точно да оползотворите пресните корени от джинджифил, трябва да намерите начин да ги съхраните за по-дълго време. Има няколко начина за съхранение на пресен джинджифил в домашни условия, така че да не губи ценните си свойства.

Може да съхранявате джиндифил в хладилник за около 5-7 дни, при положение, че коренът не е обелен. В случай, че смятате да го съхранявате по-дълго, е препоръчително да го съхранявате в захарен сироп (съотношение вода/захар – 2:1), да го изсушите или да го замразите във фризера.

Изсушен джинджифил се приготвя изключително лесно. Корените на джинджифила се обелват и нарязват на тънко, подреждат се в тава и се сушат около 2 часа във фурната при температура около 50-60 градуса. След охлаждане се съхраняват в херметически буркан.

Може да съхранявате пресен джинджифил и в бяло вино. За целта обелете и нарежете на тънко джинджифила, залейте го с бяло сухо вино и го дръжте в затворен съд в хладилника. В това състояние може да се съхранява в продължение на няколко седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати