За какво помага вода със захар?

За какво помага вода със захар?
Снимка: gotvach.bg

Един от първите съвети, които получава младата майка по отношението на своето бебче, е да му дава да пие преварена вода, която е предварително подсладена с малко захар. Защо се прави това обаче? Различни са мненията за тази практика. Някои майки го правят, защото възрастен роднина ги е посъветвал.

В миналото например е било напълно нормално на бебетата да се дава подсладена вода, затова възрастните жени си приемат това за традиция. Все пак даването на вода със захар си има и други обяснения. Смята се, че захарна вода трябва да се дава на бебета, които не са доносени и на такива, които са твърде ниско тегло, за да могат да наддават по-бързо.

Съществува и мнението, че водата трябва да се подслажда, защо естественият вкус на майчината кърма и сладък. Така, като подслаждате водата, тя става сладка като майчиното мляко и бебето по-лесно ще привикне към водата.

Мненията за захарната вода са изключително различни. Някои жени стигат дотам, че смятат, че захарта ще предпази бебето от жълтеница. Други пък мислят, че нито вода, нито подсладена вода не трябва да се дава на бебето, докато то само не поиска да пие.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати