Какво съдържа чаша кефир?
Šta sadrži čaša kefira?
Gotvach.bg»Съвети»Какво съдържа чаша кефир?

Какво съдържа чаша кефир?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94199505
Какво съдържа чаша кефир?

Кефирът е ферментирала млечна напитка, която може да бъде направена от всякакъв вид мляко — козе, краве, кокосово, оризово, соево, овче.

Кефирът съдържа 10 g въглехидрати, 8 g млечна мазнина, 8 g протеин, 4 g минерали, витамини и други компоненти в една чаша (приблизително 200 мл).

Калцият е основен минерал, спомагащ за нашия жизнен цикъл. Можем да отговорим на една четвърт или 25% от ежедневната ни нужда от калций, като консумираме чаша кефир на ден, която съдържа около 250 mg калций.

Кефирът съдържа фосфорен компонент, който не е много често срещан при отделните видове храни. Отново подобно на калция, чаша кефир съдържа една четвърт или 25% от дневната нужда от калций на човек.

Фолиевата киселина, която е толкова важна, колкото фосфора, се намира в кефира, макар и в малки количества.

Магнезият, който е един от най-полезните минерали за ефективното функциониране на имунната система, е в съдържание 10% от дневната ни нужда в чаша кефир.

Кефирът, съдържа витамини А, В2 и В12. Въпреки че не съдържа много високи количества витамини А и В2, той съдържа големи количества В12, изключително важен вид витамин за укрепване на имунната система.

Една и половина чаши кефир всеки ден гарантира, че ще задоволите дневните си нужди от витамин B12.

Въпреки това кефирът не е продукт, който може да се консумира индивидуално. С други думи, не е възможно да оцелеете само когато консумирате кефир.

Трябва да приемате много други витамини и минерали, които кефирът сам по себе си не може да набави. Въпреки това като допълнителна храна се препоръчва да се осигури във всеки дом.

Вижте как се прави домашен кефир.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати