gotvach.bg»Съвети»Как се панира кашкавал?

Как се панира кашкавал?

MarianaMariana
Джедай
257958933k
Как се панира кашкавал?

Панираният кашкавал е една от класическите рецепти, която присъства на трапезата ни. Оказва се обаче, че приготвянето на този вкусен аламинут далеч не е толкова просто, колкото звучи на пръв поглед.

В това са се уверили десетки домакини, на които им се е наложило да стържат прегорял кашкавал от дъното на тигана или да почистват печката, напръскана с мазнина.

Има няколко кулинарни тънкости, които ще превърнат приготвянето на паниран кашкавал в детска игра.

Тайната на вкусния паниран кашкавал е в замразяването и панировката. Приготвеният за паниране кашкавал трябва да се замрази за около 40 минути във фризер, а самата панировка трябва да е тънка,но същевременно трябва и да затваря херметично кашкавала.

Кашкавалът за паниране се нарязва на парчета с дебелина не повече от сантиметър и се прибира в хладилника. Докато той се изстудява, ние приготвяме панировка от галета с брашно, разбити яйца и чаша леденостудена вода. Парчетата кашкавал се потапят в студената вода, след което се овалват последователно в брашното, в яйцето и в галетата.

Така приготвеният кашкавал се пържи на средно силен огън на маслена баня. Ако панирате голямо количество кашкавал в един момент олиото може да започне да се пени или части от сухата панировка да останат по дъното и да започнат да загарят.

В този случай е добре да прецедите олиото и за продължите пърженето в нов тиган, като използвате половината мазнина и долеете още толкова нова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 4
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Все още не съм приготвяла паниран кашкавал ,но рецептата ми харесва.
3
1