С какво да подобрим имунната си система?

С какво да подобрим имунната си система?
Снимка: gotvach.bg

Силната имунна система е важна предпоставка за добро здраве и тонус, защото основната ѝ функция е да разпознава и неутрализира чуждите за организма вещества, които представляват заплахи. Затова всеки човек трябва да прави всичко възможно да я укрепва и поддържа силна.

Никога не е късно да се опитаме да подсилим имунитета си. Много са начините, по които можем да го направим – спортуване, повече движение и слънце, море, планина, здравословно хранене. Доказано е, че движението укрепва и поддържа имунитета.

Приемайте витамини и добавки, които също ще помогнат в укрепване на имунитета. Консултирайте се с лекар които добавки са най-необходими за вашия организъм. Увеличете консумацията на свежи плодове и зеленчуци, защото те са много богати на витамини и антиоксиданти, които ни предпазват от свободните радикали.

Яжте по-малко захар, защото имунната система отслабва при прекалена консумация на захар и захарни изддлия. Увеличете приема на пробиотици, които играят много важна роля при храносмилането и така помагат за поддържането и на здрав имунитет.

Сред най-добрите пробиотици са кисело мляко, банани, лук, чесън. Намалете консумацията на пестициди – внимателно подбирайте плодовете и зеленчуците, които консумирате и ги измивайте старателно. Избягвайте тютюнопушенето и алкохола, вредните храни и заседяването.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати