Какво да ям при жлъчна криза?

Какво да ям при жлъчна криза?
Снимка: gotvach.bg

Жлъчната криза е изключително болезнена. Тя се характеризира със силен спазъм от дясната страна под ребрата , като болката често се разпространява към врата или рамото и обикновено е съпроводена с повръщане и висока температура.

Обикновено жлъчната криза се появява вследствие на прекомерна употреба на неподходяща храна. Хората, които имат проблеми с жлъчката, не бива да се хранят с тлъсти и мазни меса, трябва да избягват яйца, зеле, спанак и кафе.

Страдащите от жлъчка задължително трябва да изключат от менюто си пържени храни, хрян, магданоз, горчица, целина, гъби, боб и леща, патладжани, лук, чесън, праз, бакла и не на последно място - тестени изделия.

При жлъчна криза може да консумирате в умерени количества пилешко месо и риба, млечни храни (изкиснато сирене, извара и мляко, крем супи, всякакви плодове, макарони, сухари, домати и краставици, картохи и др. Важно е да се приемат повече течности под формата на различни плодови сокове, фрешове и много вода.

Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

3.3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати