Колко време се пече питка?

Колко време се пече питка?
Снимка: gotvach.bg

Всяко домакиня мечтае да поглези семейството си с топла, току що извадена от фурната питка, чиито аромат изпълва цялата къща. Но печенето на питка не е проста работа, а цяло изкуство, ще ви уверят десетки домакини, сблъскали се с трудности при изпичането на идеалната питка.

За колко време ще се изпече една питка зависи основно от фурната и големината на тестото. Обикновено 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути.

За да получите добре изпечена пита с хрупкава коричка, трябва да печете в предварително загрята на 220 градуса фурна през първите 15 минути, след което да намалите градусите на 180 градуса и да допечете до готовност.

Дали питката е готова може да проверите, като я прободете с клечка за зъби. По нея не трябва да има полепнало тесто. Ако по време на печенето видите, че твърде много се запича отгоре, просто я покрийте с бяла хартия и допечете.

Може да изненадате приятно семейството си с тази необикновена Питка с лук, но ако не си падате по експериментите, вероятно ще ви допадне тази Бърза и пухкава содена питка.

Рейтинг

3.9
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати