gotvach.bg»Съвети»Колко дълго издържа маслото в хладилник?

Колко дълго издържа маслото в хладилник?

Колко дълго издържа маслото в хладилник?

Ако сте любител на маслото и се чудите колко време може да издържи в хладилника ви - то прочетете този съвет докрай.

По принцип маслото има доста дълъг срок на годност, за разлика от някои други млечни продукти, защото в него се съдържат доста голямо количество мазнини. Но както повечето млечни продукти, така и маслото също има срок на годност.

Дори фактът, че датата, на която е посочен срокът на годност на маслото е отминала, това в никакъв случай не означава, че маслото трябва да бъде изхвърлено. Можете да използвате масло, след като е минал срокът му на годност само тогава, когато то е било съхранявано по правилен начин.

Ако маслото не е разпечатано, можете да го използвате дори 2-3 месеца, след като е изтекъл неговият срок на годност. Ако вече е било отворено и срокът на годност е изтекъл, може да се използва в рамките на 1-2 месеца след това.

Как най-добре да съхраняваме маслото?

Един от най-добрите начини за съхранение на масло е в хладилника. В повечето случаи маслото по магазините бива предлагано във фолио, което го пази от светлината и въздуха.

Маслото, което е добре затворено със собствената си опаковка и с фолио, е предпазено и от абсорбирането на различни мазнини. Хубаво е маслото да бъде съхранявано на рафтовете на вашият хладилник, а не на вратата му, за да може през цялото време да бъде на стабилна температура.

Ако имате масло на разположение, препоръчваме да си приготвите:

- маслени бисквитки;

- маслен пай;

- маслен кекс;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати