Как се пече тиква цигулка?
Kako peći bundevu violinu?
gotvach.bg»Съвети»Как се пече тиква цигулка?

Как се пече тиква цигулка?

Как се пече тиква цигулка?

Тиквата е зеленчук, известен със своите ценни вкусови и хранителни качества. Той е подходящ за редица рецепти, поради своя сочен и лек вкус, както и вълшебен аромат.

Любимата тиква се среща в разновидности от сортове, като един от най-интересните е тиквата цигулка. Това, което я отличава е – нейната продълговата форма.

Тиквата цигулка наистина има формата на този инструмент, но това не е най-отличителното нейно качество. Вкусът на този сорт тиква е изключително наситен и сочен, което я прави още по-забележителна.

Най-честият метод за приготвянето на тиквата цигулка е изпичането. По този начин се съхраняват нейните качества и се подсилва вкуса й.

Ето как да си изпечете тиква цигулка:

Първата стъпка е да разрежете тиквата цигулка на 2 части, като след това трябва да я почистите от семките. После използвайте шиш, с който да надупчите нейната повърхност, и овкусете с подправки. Поливате я с малко зехтин и я оставите да поеме в продължение на 10 минути.

Намазнете тавата, в която ще изпечете зеленчука, и поставете тиквата с кората нагоре. Можете да добавите за допълнителен аромат няколко глави чесън и стръкчета чубрица.

Слагате тиквата да се изпече в загрята фурна за около 1 час, като трябва да омекне добре. След това я изваждате, обръщате я и отново по желание добавяте подправки.

Накрая връщате зеленчука да се доопече за още 10-15 минути и вашата печена тиква цигулка е готова за поднасяне.

А в тези рецепти може да видите как да си приготвите и:

- Печена тиква с мед;

- Пълнена Тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати