gotvach.bg»Съвети»Кога се сади тиква цигулка?

Кога се сади тиква цигулка?

Кога се сади тиква цигулка?

Ако искате да си засадите тиква цигулка, но не знаете кога точно и как да го направите, тогава този съвет е за вас. В следващите редове ще разбере кога се сади тиква цигулка.

За да можете да засадите тиква цигулка, трябва да го направите в най-подходящото време за тази цел. Също е важно семената на тиква цигулка да бъдат поставени на точната дълбочина.

Много е важно да се засее тиквата при точно определени температури, за да може да цъфти и да даде вкусен плод. Тиквите са доста претенциозна култура, за това е важно да бъдат засадени в много добре наторена почва и да оставите достатъчно място между всяко растение.

Тиква цигулка се засажда през пролетта, а през есента е готова за бране. Периодът за отглеждане, даване на плод и зреене е доста дълъг. Много фермери смятат, че ако се засади тиква цигулка по време на лунната фаза е много добро решение, за да има добра реколта.

За да покълне семето на тиквата, е нужно температурата на въздуха да е не повече от 25 градуса, а ако температурата спадне под 10 градуса, това оказва лошо влияние върху растежа на тиквата.

Студеното време може да се окаже пагубно за тиквата. За това, както казахме, тиква цигулка се сее през пролетта, когато температурите са горе-долу стабилни. Ако искате да засеете тиква цигулка във вашата градина, е хубаво да го направите още през април месец, за да можете да избегнете риска от настъпването на късни студове.

Ако спазвате тези препоръки, ще можете да си отгледате цигулки и с тях да приготвите вкусни тиквени ястия, като например супа от тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати