gotvach.bg»Съвети»Какво е сладкарска сметана?

Какво е сладкарска сметана?

Какво е сладкарска сметана?

Сметаната представлява хранителен продукт, който се получава от мляко. Много често се срещат и сметани, които са на растителна основа. Съществуват различни видове сметана, използващи се за различни кулинарни цели.

Сметаната се добавя към меса, крем супи, сосове и запеканки. Все пак най-широкото ѝ приложение си остава в сладкарството, защото почти няма сладкиши или торта, в чиято рецепта да не присъства сметаната.

Сладкарската сметана е подсладена и е специално приготвена за разбиване. Тя е направена така, че от нея лесно да се приготвя бита сметана, която има много добра хомогенна структура. Просто трябва да я разбиете на миксер от най-ниска към най-висока степен за няколко минути.

Ще стане още по-бързо, ако ѝ добавите захар. Сладкарската сметана, както подсказва името, се използва в сладкарството. Тя е подходяща за направата на различни кремове, торти, сладкиши, сладки и суфлета.

Сладкарската сметана е в основата на млечни и шоколадови кремове за сладкишите, както и за неустоимите глазури, които покриват тортите. Сладкарската индустрия не би била същата без безценни вкус на сладкарската сметана. Все пак с консумацията ѝ трябва да се внимава, защото причинява напълняване и някои нежелани ефекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати