Как да познаем прясната кайма?

Как да познаем прясната кайма?
Снимка: gotvach.bg

Всеки иска да приготвя своите ястия с прясна и качествена храна. В наши дни обаче, това става все по-трудно, защото някои неща в магазините стоят твърде много време и някои от тях въобще не са пресни. Но как да разпознаем дали каймата е прясна?

На първо място е цветът. Той трябва да е приятен и взависимост от вида на кайма има различен цвят. Така например свинската кайма трябва да е с леко розов цвят, докато телешката кайма е с по-наситен цвят. Миризмата на каймата не трябва да е натрапчива, а да е лека и да се усеща мирисът на месо.

Най-хубаво е да си купувате кайма, която е смляна пред очите ви. Така ще видите парчето месо, от което идва тя. Това обаче не се предлага във всички магазини. На пазара вече има различни видове кайми, които са овкусени с какви ли не подправки, но това може да означава, че месото не е било много качествено и ароматите се потискат не така добрите му качества. Затова най-добре купувайте кайма, която не е овкусена с нищо.

Истинската кайма не трябва да има прекалено привлекателен цвят – твърде наситените цветове означават, че месото може е третирана не както трябва. Друго, по което може да познаете, че не сте взели кайма от истинско месо, е че тя буквално се стапя при готвене.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати