Как се съхранява годжи бери?

Как се съхранява годжи бери?
Снимка: gotvach.bg

Годжи бери е една от тайните на азиатското дълголетие. Малките червени плодчета придобиха широка популярност и това никак не е случайно – те са истински извор на ценни вещества. Годжи бери помага срещу астма, високо кръвно, диабет, алергии, умора, отпадналост, безсъние. Помага за намаляването на килограмите, осигурява на тялото важни антиоксиданти.

Плодчетата укрепват имунната система, предпазват от вредното действие на свободните радикали. Потискат патогенни бактерии и гъбички, подобряват либидото. Годжи бери има още много ползи за организма. Можем да си закупим чудодейното годжи бери от все повече места, но как да го съхраним?

Най-често годжи бери се продава в прозрачна опаковка, сушени и почистени. Съхранявайте ги на прохладни и сухи места, далеч от директна слънчева светлина. Тъй кат годжи бери има много нежна външна опаковка, плодчетата са много нетрайни и затова най-често се откриват в сушено състояние.

Не е необходимо да ги съхранявате в хладилник, само мястото трябва да бъде прохладно и сухо. Ако решите може да ги поставите и в хладилник, това няма да навреди на свойствата им. Най-добре е да не ги съхранявате в найлоново пликче, а в хартиен плик или стъклен съд.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати