От какво се прави горчица?

От какво се прави горчица?

Все повече домакини се интересуват как сами да си приготвят горчица, защото горчицата, която се продава в търговската мрежа, е или некачествена, или струва, колкото килограм хубаво свинско месо. Всъщност всеки може да си приготви горчица в домашни условия, защото това става много лесно.

Абсолютно всички видове горчици, произвеждани в цял свят, се правят от смлените семена на три вида синап – черен синап, кафяв синап и бял синап, които, смесени в различни пропорции, са в основата на огромния брой различни горчици.

В промишлени условия горчицата се произвежда, като синапеното семе се пресова, отстранява се синапеното масло и остатъка, след изсушаване, се стрива на прах.

Горчицата на прах е особено популярна в Русия, а отскоро и у нас вече може да се купи. Горчицата на прах се смесва с оцет, сол, захар и други подправки по желание, след което трябва да се остави 24 часа, за да ферментира и да се установи вкусът.

За приготвянето на горчица в домашни условия са ви необходими семена от мерен синап и кафяв синап, които може да стриете в хаванче или да смелите с домашната машинка за кафе.

Полученото синапено брашно се разрежда отново с оцет, захар, сол и други подправки, след което се оставя 24 часа да ферментира. За по-голям ефект към него може да добавите цели семена синап. Не е препоръчително да използвате семена на бял синап, защото те доста дразнят лигавицата на стомаха.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати