gotvach.bg»Съвети»Какво представлява корнфлейкс?

Какво представлява корнфлейкс?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
56516412k
Какво представлява корнфлейкс?

Корнфлейксът представлява зърнена закуска, която се приготвя от царевични зърна и се смята, че това е първият индустриален продукт от зърнено-житни растения за закуска, който се появява на пазара.

Корнфлейксът е годен за директна консумация, а технологията на приготвянето му започва със сварени царевични зърна, които се изтеглят на люспи, сушат се и накрая се пекат. Първият корнфейкс е бил натурален, но с течение на времето се появяват различни видове – с мед, мюсли, сироп, плодове, шоколад, какао. Приготвянето на корнфлейкс за закуска е много лесно – смесва се с прясно мляко или сок.

Корнфлейксът е любим не само на малките деца, но и на възрастните хора. Зърнената закуска е създадена в Америка в края на 19 век. Истинският корнфлейкс е богат на минерали, витамини и въглехидрати. На пазара обаче има всякакви разновидности, в които вече се добавят различни подобрители, консерванти, стабилизатори, а те не са много полезни за здравето.

Корнфлейксът се използва най-често за закуска, но истината е, че вече се добавя в различни ястия. Той може да се използва за хрупкава панировка на сирена, кашкавал и месо. Може да се влага в кремове и сладкиши, използва се и като заместител на брашното при приготвяне на блатове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
Интересно! Ще изпробвам при правенето на блатове.
0
0