gotvach.bg»Съвети»Колко дълго издържа бутер тестото?

Колко дълго издържа бутер тестото?

Колко дълго издържа бутер тестото?

Бутер тестото е страхотна алтернатива, когато ви липсват идеи, а все пак се налага да сготвите нещо вкъщи. Рецептите с бутер тесто са разнообразни и можете лесно да намерите приложение на излишните продукти в хладилника, като пак ще постигнете задоволителен резултат.

Съхраняването на бутер тестото е казус, който вълнува домакините, когато искат да отложат неговата употреба или пък да използват само част от него. Ето как и колко можете да съхранявате бутер тестото у дома:

Замразено или охладено бутер тесто

Можете да удължителите срока на закупеното бутер тесто от магазина до няколко месеца. Вариантите за съхранение са фризерът, където тестото ви може да престои до 6 месеца, без да загуби от качествата си.

В обикновен хладилник тестото може да се съхранява между 1-3 месеца.

За да го съхраните правилно, то е необходимо да поръсите всяко парче с брашно и да го поставите в найлонов плик, който да завържете непосредствено преди поставяне в хладилното помещение.

Приготвено бутер тесто

Вторият случай е когато вече сте приготвили ястие с бутер тестото, но искате да го съхраните за по-дълъг период. В този вариант няма как да замразите тестото, защото това ще похаби вкусовите и хранителните качества на изделията.

Можете да съхраните тестените ястия на прохладно място, като ги увиете или сложите в кутия. Препоръчително е да не отлагате консумацията с повече от няколко дни.

Вижте и някои идеи за: бутер банички, бутер пай и бутер кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати