Колко ориз дневно може да яде човек?
How Much Rice Can a Person Eat Per Day?Koliko pirinča može da pojede osoba dnevno?
gotvach.bg»Съвети»Колко ориз дневно може да яде човек?

Колко ориз дневно може да яде човек?

Колко ориз дневно може да яде човек?

Оризът е неизменна част от балансираното и пълноценно хранене на всеки човек. От най-дълбока древност този хранителен продукт се смята за принос на азиатската култура, който и до днес остава най-разпространената храна в тези региони.

Ползите от ориза са забележителни. Той е източник на енергия, спомага за стабилизиране нивата на кръвна захар, забавя процесите на стареене, доставя ценни витамини на организма, подпомага храносмилането и доставя още редица ползи за човешкото тяло.

Заради хранителните си качества, оризът под всякаква форма трябва да участва в хранителното меню, защото единственото, което доставя на организма, е положително влияние върху здравето.

Какво количество ориз е допустимо да се консумира от един човек?

Оризът се смята за храна, която ускорява отслабването. Това се дължи на свойството му да ускорява метаболизма, като същевременно насища организма, заради високото съдържание на въглехидрати.

Според научни изследвания, всеки човек може да консумира по 150 грама дневно ориз, като това количество е оптимално и напълно полезно за организма.

Учените са на мнение, че това количество ориз е напълно достатъчно, за да предпази от затлъстяване и за да даде достатъчно хранителни вещества на човешкото тяло.

Оризът може да се използва като храна за отслабване и заради целулозата, която съдържа.

Тя придава ситост и потиска апетита. Веществото има и ниско съдържание на мазнини, затова благопрепятства свалянето на килограми.

Вижте и някои идеи за приготвянето на ориз:

- запеканки с ориз;

- пиле с ориз;

- ризото;

- оризова супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати