Мартини с какво се пие?

Мартини с какво се пие?
Снимка: gotvach.bg

Мартинито представлява популярен италиански вермут, от който се приготвя едноименен коктейл, съставен от няколк части джин и една част от вермута.

Спокойно може да се каже, че това е един от най-известните класически коктейли, които светът познава. Мартиното се пие студено, а по отношение на мезетатата, с които можем да поднесем напитката, изборът е различен.

По принцип напитката се сервира с маслинки, като питие, предшестващо вечерята. Това с какво ще поднесете мартинито, зависи от индивидуалния вкус. Не са подходящи тежки мезета, а по-скоро леки хапки, ядки, кашкавали и сирена.

Все пак не бива да прекалявате с мезетата, защото мартиното най-добре да бъде поднесено с ядки и маслини. Разбира се, ако не можете да пиете алкохол без храна, най-добре си направете хапки, различни видове сирена, синьо сирене и дори рибени рулца.

Без значение с какво ще решите да поднесете мартинито, трябва да решите как ще приготвите самата напитка. Съставките на коктейла мартини е хубаво да са студени и качесвени.

Смесете мартиното с джин в шейкър с лед и поднесете. Другото, на което е хубаво да се обърне внимание, е че мартиното се сипва в специална за целта чаша, за бъде удоволствието истинско. Сервирайте мартиното студено.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати