Как и кога да пием протеинов шейк?
How and When to Drink a Protein Shake?Kako i kada da pijete proteinski šejk?
gotvach.bg»Съвети»Как и кога да пием протеинов шейк?

Как и кога да пием протеинов шейк?

В последното десетилетие здравословното хранене и значимостта на фитнеса се подсилват все по-осезаемо. Предпоставката за това е, че все повече хора започват да държат на своята външност и се стремят към балансираното и пълноценно хранене.

Протеините имат незаменима роля в здравословните диети. Те са важна част от живота на спортистите, заради ползите, които доставят на организма. Особена популярност добиват протеиновите шейкове, които са предназначени да доставят допълнително протеини на фитнес ентусиастите.

Как и кога да пиете протеинов шейк?

Протеиновият шейк се консумира обикновено след физическа тренировка. Това е така, тъй като протеините действат възстановително на тренираните мускули.

Принципът на действие на протеина следва стъпките тренировка, мускулно напрягане и прием на протеин, който да спомогне за натрупването на мускулна маса и възстановяване на тялото.

Протеиновият шейк може да се изпие веднага след тренировка, тъй като има бърза усвояемост. Може да го изпиете на 1 път, а можете и да го разделите на порции през целия ден.

Минимумът на прием протеин е 15 грама, а според изследвания един прием от 20-25 грама е напълно достатъчен на хората, за да стимулират синтеза на протеини.

Други проучвания сочат, че и 30-40 грама приет може да се окаже най-оптималният вариант за стимулиране на протеиновия синтез.

Вижте и някои идеи за:

- протеинови бонбони;

- протеинови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати