gotvach.bg»Съвети»Как се реже авокадо?

Как се реже авокадо?

Как се реже авокадо?

Авокадото е плод с изключителни хранителни и вкусови качества. Макар че то не притежава характерния сладък вкус като останалите плодове, то е един от най-използваните и популярни продукти в съвременния кулинарен свят.

Произходът на авокадото е мексикански, а името му означава още крокодилска круша. Причината за това наименование е грапавата и зелена обвивка на авокадото.

Въпреки това, плодът може да се срещне в различни нюанси, вариращи от зелено до тъмнокафяво. Авокадото расте по дърветата, като специфична негова особеност е, че то се бере непосредствено преди да узрее.

Когато се набере, плодът трябва да бъде със зелен цвят и голяма твърдост. Преди да се консумира, авокадото се оставя на стайна температура за около седмица.

Как обаче се реже авокадо?

Авокадото може да се съхранява и като се разреже на две половини, заедно с кората. Обикновено авокадото се разрязва на две части, които се завъртат и се отделят една от друга. Във вътрешността на плода има семка, която се премахва и в нея се забива нож. Когато е забит, ножът трябва да бъде завъртян, за да се отстрани костилката.

Ако искате да сервирате авокадото за консумация, то трябва да разрежете на две месестата част на плода, заедно с кората. Разрязването на авокадото става на лентички, след което с малка лъжица се отделят парчетата от кората на плода.

Вижте и някои идеи за: пълнено авокадо, салата с авокадо, разядки с авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати