Gotvach.bg»Съвети»Как да узрее авокадото по-бързо?

Как да узрее авокадото по-бързо?

Как да узрее авокадото по-бързо?

Авокадото е невероятен плод с безценни вкусови и хранителни качества. Неслучайно крокодилската круша се нарежда сред 10-те най-здравословни храни в световен мащаб.

Зеленият мексикански плод е познат още през времето на маите и ацтеките. Той е оприличаван на крокодилска кожа, заради своята грапавина и характерен зелен цвят. През времето обаче се откриват незаменимите ползи на авокадото и неговият чудотворен състав.

В него влизат над 20 вида витамини, полезни мазнини, фибри, аминокиселини и минерали. Заради изключително полезният състав и ненадминати ползи за здравето, популярността на авокадото се увеличава все по-осезаемо, като днес неговата употреба обикаля цялото земно кълбо.

Авокадото има сравнително необичайни характеристики. Макар че е плод, то няма типичния сладникав вкус. Също така, специфично за авокадото е, че когато се закупи от магазина, то всъщност е неузряло и не е годно за консумация.

Метод с микровълнова

Авокадото се бере в неузряло състояние, затова и в магазина често го закупуваме все още недостатъчно готово. За да скъсите периода на нетърпеливо очакване и за да накарате авокадото да узрее по-бързо, то ето ви няколко полезни съвета:

За метода ви е необходима вилица, с която да намачкате авокадото на две равни половини. Поставете плода в чиния и го покрийте с капак или салфетка, за да го предпазите от възможна експлозия в микровълновата.

Загрявайте плода в продължение на 30 секунди, докато омекне достатъчно. Ако не е меко, то го оставете за още 30 секунди. След това го изчакайте да се охлади малко и го нарежете по обикновения начин.

Метод с алуминиево фолио

Вземете алуминиево фолио и увийте цялото авокадо. Поставете го върху хартия за печене и го оставете за 10 минути. Когато се охлади напълно, премахнете хартията и вече можете да го използвате.

След като научихте как авокадото може да узрее по-бързо, вижте и някои идеи за: супи с авокадо, кремове с авокадо, сандвичи с авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати