gotvach.bg»Съвети»Можем ли да даваме авокадо на бебе?

Можем ли да даваме авокадо на бебе?

Авокадото неслучайно се определя за една от най-здравословните храни в света. В неговия състав влизат над 20 вида витамини, фибри, минерали и полезни мазнини. С мексикански произход, крокодилската круша добива заслужена популярност в света на кулинарията заради безценните си хранителни и вкусови качества.

Плодът се смята за една от най-добрите природни храни заради своя натурално полезен състав, предлагащ всичко необходимо за пълноценното развитие на организма. Храненето на бебетата е деликатен процес от тяхното подрастване, изискващ подбора и поднасянето на достатъчно качествени и полезни бебешки храни, които да осигурят оптималното им развитие. В този смисъл плодовете представляват задължителен компонент в тяхното меню.

Могат ли обаче бебетата да ядат авокадо и до колко полезно е то?

Отговорът е категорично „да“, като дори авокадото се смята за една от най-полезните първи храни за бебетата. Това се дължи на кремообразната текстура на плода, което позволява лесна консумация от страна на подрастващите. То може да се включи в менюта на бебетата още след навършване на 4-6 месечна възраст.

Сред основните предимства на авокадото е, че то е богато на полезни мазнини и предоставя високи хранителни стойности. Добрите мазнини на плода са изключително полезни за бебешкия мозък и са необходими за правилния растеж през първата и втората година на бебетата.

Обикновено авокадото за бебета се приготвя доста лесно. Отстранява се кората, премахва се костилката и се нарязва на парчета. Намачква се с вилица и по желание може да се смеси с друг плод като например банан. Плодовете се поставят в блендер и се смила на бебешко пюре.

Вижте още идеи за бебешки кисел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати