gotvach.bg»Съвети»Какво е ацидофилно мляко?

Какво е ацидофилно мляко?

Какво е ацидофилно мляко?

Млякото е незаменима част от нашия живот. То доставя безценни хранителни и вкусови ползи, които спомагат за пълноценното функциониране на нашия организъм.

Свойствата на млечните продукти стават и предпоставка за разнообразяване на рецептите с тях. Появяват се различни млека, съставени от определени продукти като бадем, лешник, кокос и др.

На съвременния пазар вече се предлага разнообразие от видове млека, които да спомогнат в намирането на определени ползи.

Ацидофилното мляко е вид кисело мляко с по-гъста консистенция.

Какво трябва да знаете за ацидофилно мляко

Ацидофилното мляко е вид пастьоризирано мляко, създадено чрез специфична бактерия Лактобацилус ацидофилус. За него е характерна високата консистенция, както и специфични вкусови качества.

То се различава от другите млечнокисели продукти по начина на производство и своя състав.

Ацидофилното мляко може да се съхранява до седмица в хладилник за разлика от промишленото, което трае по-дълго време.

Сред основните ползи на ацидолфно мляко е, че има тонизиращ ефект, като неговата консумация придава тонус, премахва изтощението и преборва анемията.

Млякото е и богат източник на витамини от групата В, заради които оказва благоприятно влияние върху централната нервна система.

Ацидофилното мляко е полезен продукт и при случаи на патологични състояние. То е подходящо за консумация от хора с диабет, бъбречни, инфекциозни и чернодробни заболявания.

Този вид млечен продукт е подходящ за направата на шейкове, смутита и здравословни десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати