Какво вино се подарява
Koje vino se poklanja?
gotvach.bg»Съвети»Какво вино се подарява

Какво вино се подарява

Какво вино се подарява

Виното е класическа напитка, известна от древни времена и свързана с военни подвизи и религиозни ритуали. Смятано за напитката на боговете, виното съхранява и предава през времето своята стойност.

Заради изискания си характер, виното е сред най-широко разпространените подаръци. Причината е, че то представлява универсален подарък.

Напитката е подходяща за всякакви поводи, независимо колко близки взаимоотношения имате със съответния човек. Виното може да служи за благодарност, за честитяване, за извинение и за признание на пламенни чувства. То е идеалният подарък, ако искате да зарадвате някой и да го накарате да се чувства специален.

За да подсилите ефекта на подареното вино, то е добре да се съобразите с няколко фактора.

Кога и какво вино да подарите

Първото нещо, което трябва да съобразите, са вкусовите предпочитания на човека, когото ще зарадвате. От това зависи и съответно дали ще изберете бяло или червено. Ако не сте запознати с вкуса му, то най-компромисният и сигурен вариант е розето.

Второ, важно е да съобразите сезона, през който е поводът за подаряване. През топлите месеци и летния сезон се препоръчва да заложите на класически бели вина с по-лек вкус.

Сред най-добрите избори са:

- Ризлинг;

- Мерло;

- Пино Гриджо;

- Совиньон Блан.

През по-студените месеци заложете на по-тежки червени вина с наситени вкус и аромат. Такива са Мавруд, Каберне Сонвиньон, Шира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
Общо гласували: 1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати