Gotvach.bg»Съвети»Как да отворим вино без тирбушон?

Как да отворим вино без тирбушон?

Как да отворим вино без тирбушон?

Ако имате вино у дома и имате спешна причина да пиете, но по някаква причина няма тирбушон, това не е сериозен проблем. В такава ситуация просто трябва да изберете една от опциите по-долу.

Проверени начини за отваряне на вино без тирбушон

Натиснете тапата надолу

Можете да опитате да отворите виното без тирбушон с всеки тъп предмет, чиято площ е по-малка по диаметър от гърлото на бутилката: маркер, дръжка на лъжица или вилица, червило, ключ и др. Просто натиснете тапата надолу, за да влезе в бутилката. В краен случай можете да опитате да отворите виното без тирбушон с пръст.

С нож или ключ

Използвайте нож с тясно, за предпочитане назъбено острие, или по-дълъг ключ. Трябва внимателно да се постави в тапата под ъгъл от 45 градуса и, като се завърти внимателно, развийте тапата навън. В същото време, ако използвате нож, е по-добре да завържете ръката, която държи гърлото на бутилката, с кърпа, за да не се порежете.

Въже и шило

В края на въжето се прави дебел възел. С помощта на шило се натиква до дъното на тапата, след което се издърпва силно.

Отвертка, самонарезен винт и клещи

Завиваме самонарезния винт в тапата и го издърпваме с клещи. С известно умение можете да завиете самонарезен винт в мека тапа с нож или нещо подобно на отвертка, като например ключ за врата. Можете също така да издърпате самонарезен винт с тапата с ръцете си без импровизирани средства. Но внимавайте, защото при този начин има опасност да счупите бутилката и да се порежете!

Начини, които невинаги работят

Спринцовка

Внимателно пробийте тапата с иглата и изпомпайте малко въздух от бутилката. В резултат на увеличаването на налягането в бутилката тапата определено ще изскочи. Но основното тук е да не прекалявате, в противен случай бутилката може да се спука.

Кламери или тел

В този случай в края на телта или изпънатия кламер се прави малка кука, след което този импровизиран инструмент се вкарва в бутилката между тапата и стената на гърлото. След това завъртете и опрете куката на дъното на тапата и издърпайте нагоре до победния край. За по-сигурно можете да използвате 2 кламера или тел от двете страни на тапата.

Запалка

Можете внимателно да загреете гърлото на бутилката със запалка (или по-добре две). В резултат на това нагрятият корк ще трябва да започне да излиза сам. Съответно, той може безопасно да се отстрани, когато напусне гърлото на бутилката наполовина.

А сега вижте и някои идеи за:

- мезета за бяло вино;

- мезета за червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен