Gotvach.bg»Съвети»Как се вари месо за буркани?

Как се вари месо за буркани?

MarianeMariane
Джедай
2559573k
Как се вари месо за буркани?

Консервирането на месо в буркани е един от начините за запазването му за по-дълго време без да се налага да бъде замразявано. Много хора предпочитат да консервират месото, защото по този начин то не само се запазва дълго, но и винаги имат подръка готова вечеря, която буквално само трябва да се стопли.

В интернет пространството могат да се намерят най-различни рецепти за консервиране на месо, като в част от тях се препоръчва да се вари месото за буркани, докато в другите то не претърпява никаква термична обработка преди да бъде сложено в бурканите.

Ако сте от домакините, които за първи път ще стерилизират месо в буркани, бързаме да ви успокоим, че няма нищо трудно в това, просто е доста трудоемко.

Препоръчваме ви да посолите месото и да го оставите върху наклонена повърхност за поне 12-14 часа, за да се отцеди от съдържащата се в него кръв. След това по желание може да го сварите до готовност, да го разпределите в буркани, които да варите поне 1-2 часа.

Може да сложите отцеденото месо сурово в буркани, които трябва да натъпкате много добре. Във втория случай времето за стерилизация на бурканите трябва да бъде поне 3-4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 3
50
42
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Popper
Popper
17.08.2023 04:11
Глупости. Меса и риби се стерилизират само в аавтоклав под налягане, никога на водна баня. Времето и налягането за стерилизация са според големината на бурканите и надморската височина (сетете се сами защо). За 3-4 часа време за стерилизация на (на водна баня, то е ясно) не убивате ботулиновите спори, убивате продуктите от пресготвяне!
0
1