Gotvach.bg»Съвети»Как да размразим бутер тесто?

Как да размразим бутер тесто?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да размразим бутер тесто?

Днес съвременните домакини разполагат с редица удобства – денонощни магазини, готови или полуготови храни и продукти, замразени зеленчуци и дори замразено тесто. Ето защо те нямат никакви основания да откажат да поднесат за закуска на семейството си вкусни баници с бутер тесто.

Бутер тестото, което се предлага в търговската мрежа у нас обикновено се предлага в две опакъвки – малка и голяма. Малката опаковка е с тегло 400-500 г в зависимост от производителя, а голямата разфасовка е с тегло 800-1000 г.

Бутер тестото се предлага дълбоко замразено. Преди да започнете работа с него трябва да го оставите да се отпусне. Това може да стане по два начина.

Може да извадите тестото от фризера и да го оставите да се отпусне на стайна температура за около 1 час, след което то трябва да е готово за се превърне в страхотен сладкиш от бутер тесто.

Най-добрият вариант е да оставите тестото в хладилника за една нощ, където то ще се отпусне постепенно и на сутринта ще е готово да приготвите с него мини бутер банички.

Не се опитвайте да ускорите процеса на размразяване и отпускане на тестото като го потопите в гореща вода или го сложите в микровълновата фурна, защото и в двата случая няма да постигнете желания резултат, а само ще съсипете бутер тестото.

След като знаете как се работи с бутер тесто, препоръчваме да си приготвите бутерки или да опитате някои от нашите любими десерти с бутер тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати