gotvach.bg»Съвети»Как се пече син домат на фурна?

Как се пече син домат на фурна?

MarianeMariane
Джедай
2579574k
Как се пече син домат на фурна?

Сините домати или патладжаните са изключително вкусни зеленчуци. Те са благодатни за кулинарна обработка, като единственият им недостатък е това, че лакомо поглъщат всякакъв вид мазнина. Въпреки това не можем са си представим имамбайлдъ или кьопоолу без присъствието на сини домати.

Една добра алтернатива на пърженето е печенето на сини домати на фурна. Това става изключително лесно, с него могат да се справят дори хора, които нямат никакъв опит в кухнята.

Сините домати се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Те се поставят в тава, застлана с алуминиево фолио или върху скара, която също трябва да бъде застлана с фолио. Добре е преди да ги сложите във фурната, да ги набодете с вилица или нож на няколко места.

Времето за печене варира в зависимост от големината на сините домати, като обикновено 25-35 минути са напълно достатъчни. Добре е след изваждане от фурната да покриете сините домати с фолио и да ги оставите да се задушат за 20 минути.

След това патладжаните са готови да се превърнат в домашна лютеница със син домат или някои от любимите ни предястия, като разядка с патладжан и чесън, баба гануш или мелитзаносалата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати