Как да разпознаем киселините?

Как да разпознаем киселините?
Снимка: gotvach.bg

Киселините в стомаха са често срещан неприятен проблем, който засяга все повече хора. Те се появяват по време на храносмилателния процес, когато в стомаха започват да се отделят стомашни сокове, които съдържа киселини и ензими.

Ролята им е да разградят продуктите, които човекът приема при хранене. В някои случаи обаче, тези киселини и ензими променят местоположението си и отиват обратно към хранопровода, като създават усещане за неприятно парене в областта на стомаха.

Основните симптоми, които говорят за наличие на киселини в стомаха, са неприятното усещане за кисел или горчив вкус в гърлото, оригване и къркорене на червата. Паренето възниква след хранене и може да продължи до няколко часа. В някои случаи киселините са съчетани с болка зад гръдната кост и това да имитира сърдечна болка. Така може киселините да се объркат със сърдечни проблеми.

Основните причини за възникване на киселините са хранителните навици. Сред храните, които провокират киселините, са пържените, мазни и пикантни ястия, алкохолът, горчицата и газираните напитки.

Други такива храни са някои цитрусови плодове, лук, чесън, домати и доматени сосове, както и тютюнопушенето. Консумацията на кафе и чай много често провокират киселини, защото дразнят вътрешността на стомаха.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати