Как да замразим торта?

Как да замразим торта?
Снимка: gotvach.bg

Фризерът е един от най-верните и ценени помощници от съвременната домакиня, защото в него може да съхрани не само месо, сезонни плодове и зеленчуци, но също пасти, торти, тесто и всякакви сладкиши. Да, в него могат да се съхраняват цели торти, които дори след месец да са толкова вкусни, колкото и когато са приготвени.

Всъщност много реномирани ресторанти си позволяват да замразяват във фризер торти на всякаква основа (блатна, шоколадова, бадемова и др. както кремове, сорбета, мусове и др. По този начин те могат да предложат на клиентите си богат избор от торти и сладкиши, без да им се налага да поддържат цял сладкарски цех.

За да съхраните торта във фризер, първо трябва да осигурите опаковъчен материал за съхранението ѝ. Той трябва да бъде влагонепропосклив и еластичен, както и да запазва формата си. Да препоръчване е да е без цвят и мирис, да не пропуска мазнина и да издържа на ниски температури.

Препоръчително е преди да пъхнете тортата във фризера, да я нарежете на парчета и да опаковате внимателно в прозрачно фолио всяко парче. По този начин, когато решите да си похапнете торта, няма да ви се налага да я вадите цялата, а може да извадите само едно-две парчета.

Замразената торта се оставя да се отпусне на стайна температура. Времето за размразяване на цяла торта е около 40 минути, а на едно парче – около 10 минути. Срокът за съхранение във фризер е два месеца, повторно замразяване не се допуска.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати