Как се използва маскарпоне?

Как се използва маскарпоне?
Снимка: gotvach.bg

Не можем да си представим любимото на мнозина Тирамису без маскарпоне. Това изискано италианско сирене има мека и кремообразна структура, която е изключително благоприятна за приготвяне на различни десерти.

Смята се, че маскарпонето е измислено в областта Ломбардия, където в миналото се е наричало Маскарпа, което в превод означава вторичен продукт, извличан от суроватката при приготвянето на типичните твърди италиански сирена.

С консистенцията на извара, но без характерната зърнеста структура, маскарпонето се отличава с висока масленост (75 процента) и широко кулинарно приложение.

Объркано само с обикновена захар, от него се получава превъзходен крем за торта или сладкиш. То може да се консумира в комбинация с бисквити, бишкоти или сладки. От него може да се приготви ягодов чийзкейк с маскарпоне, нежна шоколадова торта с маскарпоне и дори лазаня с маскарпоне.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!