Как да втаса по-бързо тестото?

Как да втаса по-бързо тестото?
Снимка: gotvach.bg

За да ви втаса тестото по-бързо, първо, трябва да го замесите с продукти, които сте оставили на стайна температура. При самото замесванe маята трябва много добре да се е активирала и изпълнила купичката.

Никога не слагайте сол, а само захар, вода или мляко и брашно. Използвайте винаги прясна мая на кубчета. Тестото, замесено с прясна мая, втасва винаги много по-бързо от тесто, замесено със суха мая.

Другата тайна за по-бързо втасване на тестото е да го месите на твърд плот дълго време.

Трябва да получите голяма, хубава, стегната топка тесто с мехурчета, които се открояват. Намажете тестото с мазнина, покрийте с домакинско фолио и сложете в топло помещение.

Ако помещението не е много топло, сипете вода е тенджера и загрейте. Сложете купата отгоре и така вашето тесто много бързо ще удвои обема си.

Другият вариант за бързо втасване на тестото, е като загреете фурната на 40-50 градуса и поставите купата, след около 5 - 7 минути погледнете дали се е навдигнало и ако е започнало да втасва, изключете фурната и оставете тестото вътре.

Когато втасвате тестото във фурната, трябва на няколко минути да го наблюдавате, за да не превтаса тестото. Защото всички знаем, че само от добре втасало тесто ще направите красива питка цвете.

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!