gotvach.bg»Съвети»Защо кафето ме разтреперва

Защо кафето ме разтреперва

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
23962112
Защо кафето ме разтреперва

Кафето съдържа алкалоидния стимулант кофеин. Попадайки в тялото, той засяга дълбоките структури на мозъка - хипофизата и хипоталамуса, които отговарят за функционирането на цялата ендокринна система - щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, панкреаса.

Работейки като ускорител на всички процеси, кофеинът стимулира нервните влакна, които, от своя страна, дават сигнал на жлезите с вътрешна секреция и тялото започва да работи многократно по-бързо.

В този режим само много здрав организъм може да издържи дълго време. При здравословни проблеми и при предозиране с кафе обикновено настъпва треперене, основно в ръцете.

Разбира се, след една чаша кафе на ден няма да има проблеми, но има хора, които пият 4-5 и повече чаши, пристрастени към напитката. В допълнение към обикновения тремор на ръцете след кафе, могат да започнат много по-сериозни здравословни проблеми проблеми.

Хората, които естествено имат ниско кръвно налягане, реагират по-зле на кофеина. Ако пият силно еспресо, започват да треперят и като цяло състоянието им се влошава. Това важи особено за тези, които рядко пият кафе напитки.

Хипертониците след кафе започват да треперят, ако го пият след обилно хранене. Механизмът се крие във факта, че твърде много натоварване пада върху тялото - храносмилането на храната и неутрализирането на кофеина.

Наложете си правило да пиете вода преди кафето. Това ще помогне да се подготви тялото за стрес и ще намали концентрацията на кофеина. И все пак, не прекалявайте с любимата напитка и няма да имате проблеми!

Вижте точно какво съдържа кафето и пречи ли кафето на усвояването на витамини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати