Как се подреждат ордьоври?

Как се подреждат ордьоври?

Ордьоврите представляват предястия, които се сервират преди основните ястия. Те могат да бъдат както топли, така и студени. Често ордьоврите се бъркат със салатите, но те са съвсем различни видове предястия.

За ордьоврите е характерно, че представляват аранжирани групи от нарязани на късове или филийки най-различни продукти. Ордьоврите могат да включват сирена, кашкавали, сухи колбаси, меки колбаси, хапки, панирани продукти и др. В централна и източна Европа под ордьовър често се разбира и блюдо, което е комбинация от няколко салати и украса.

Как ще подредите ордьовъра, зависи от това какво ще съдържа той, така и от вашето въображение. Сухите мезета се нарязват много на тънко и започват да се редят отвътре навън в платото. Може да ги украсите с кашкавал, маслини, домати или краставици.

Съчетавайте ордьоврите по тип и цвят – например сухите мезета в едно плато, сирената в друго, пържени и панираните хапки в трето. Разбира се, можете да ги смесвате, за да направите ордьовъра по-разнообразен. Украсявайте ордьоврите с маслини, домати, изрязани във формата на цвета, зелени подправки или каквото ви харесва.

Вижте и няколко рецепти за ордьоври: Ордьовър от яйца, Ордьовър Добрата снаха, Пилешки ордьовър и Гъбени ордьоври.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати