Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пекат пълнени чушки?

Колко време се пекат пълнени чушки?

Колко време се пекат пълнени чушки?

Пълнените чушки са запазена марка на родната традиционна кулинария. Рецептата за тях е любима на поколения от хора, като популярността на ястието се съхранява и до днес.

Традиционно пълнените чушки съдържат пълнеж от ориз и понякога кайма. Класическата рецепта за тях включва червени месести чушки, кайма, ориз, лук, олио, червен пипер, сол, черен пипер, домати и брашно. За да приготвите вкусни и перфектни за консумиране пълнени чушки, то е важно да обърнете внимание на времето за печене.

Колко време трябва да се пекат пълнените чушки?

За да приготвите ефективно своите пълнени чушки, то е препоръчително да използвате алуминиево фолио. Първо подреждате чушките в подходяща тава, а след това ги покривате с фолиото. Уверете се, че сте притиснали плътно всички краища на тавата и няма отвор.

Важно е предварително да загреете фурната на 180 градуса. След като е загрята, то поставяте тавата с чушките. Прието е, че вашите пълнени чушки трябва да са готови за период от 30 минути. След като изминат, отстранявате внимателно фолиото с помощта на вилица и го премахвате от тавата.

Накрая поставяте отново тавата с чушките да се доизпече в рамките на 10-15 минути.

Точният период за печене на пълнените чушки можете да го разпознаете по повърхността на чушките и по това, дали сосът се е сгъстил достатъчно и дали оризът е достатъчно мек. Цялостният период на печене на чушките така става 40-45 минути.

Ако фурната ви е загрята на 200 градуса, то тогава периодът на печене логично намалява. В този случай пълнените чушки трябва да бъдат перфектно изпечени за 30-40 минути.

Вижте и някои идеи за:

- постни пълнени чушки;

- пълнени чушки без ориз;

- пълнени чушки с боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати