Как се съхранява кафява захар
How to Store Brown Sugar?Kako se čuva smeđi šećer?
gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява кафява захар

Как се съхранява кафява захар

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
25166117
Как се съхранява кафява захар

Кафявата тръстикова захар е диетичен източник на въглехидрати, подходяща е за балансирана диета. Този продукт идва от Индия и започва да се разпространява в много страни.

Кафявата захар се произвежда от захарна тръстика, не се поддава на рафиниране, преминава минималното почистване, благодарение на което се запазва меласата – остатъци от тръстиковия сок. Това я прави не толкова суха като бялата захар.

Захарта като цяло трябва да се съхранява добре опакована, на сухо и тъмно място. В тази форма може да се съхранява с години и да запази своите качества непроменени.

Обикновено захарта е твърде концентрирана и върху нея не могат да се развиват микроорганизми. Но при кафявата захар има известна разлика от бялата - тя има по-високо водно съдържание и поради това е идеална за развитието на плесени и други микроорганизми.

Следователно кафявата захар трябва да се съхранява в много суха форма. Освен това насекоми като мравки или хлебарки могат да прогризат хартиените опаковки от захар.

Поради горните причини се препоръчва кафявата захар да се съхранява в стъклен или керамичен съд (буркан) с плътно прилепващ капак. За предпочитане е в херметически затворен съд.

Допустимо е и съхранението в глинени съдове, но те трябва да са гланцирани, за да не пропускат влага. Стайната температура е приемлива за съхранението на кафявата захар. Само не трябва да допускате близостта и с миризливи продукти, тъй като може да абсорбира чужди миризми.

Вижте още характеристики на кафява захар, както и каква е разликата между видовете кафява захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати