Как се правят ягоди в шоколад?
How to Make Chocolate Covered Strawberries?Kako se prave jagode u čokoladi?
gotvach.bg»Съвети»Как се правят ягоди в шоколад?

Как се правят ягоди в шоколад?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
23157108
Как се правят ягоди в шоколад?

За приготвянето на този вкусен и любим десерт "Ягоди в шоколад" ще ви трябват две основни съставки: ягоди и шоколад. И малко свободно време.

Ягодите за десерта трябва да бъдат избрани правилно: трябва да са пресни (не замразени), цели, да не са меки и наранени и за предпочитане да са големи. Шоколадът също трябва да е качествен, без добавки и пълнители, независимо дали ще е тъмен, млечен или бял (въпрос на вкус). Ако правите десерт с бял шоколад, можете да промените цвета му, като добавите щипка оцветител за храна.

Приготвянето на ягоди в шоколад е много лесно:

Изплакнете плодовете внимателно в студена вода. Не ги повреждайте! Отстранете замърсяванията много внимателно.

Не откъсвайте листата и дръжките: с тях готовото ястие изглежда по-привлекателно.

Оставете измитите плодове върху хартиена кърпа и подсушете. Ако ягодите са напълно сухи, шоколадът ще легне и ще се задържи здраво.

За да добавите допълнителен вкус и аромат на ягодите, след като ги измиете и изсушите, инжектирайте малко алкохол, ром или коняк, в тях с помощта на медицинска спринцовка.

Разтопете шоколада, за предпочитане на водна баня. Не го довеждайте до кипене, в противен случай ще се сгъсти и ще стане горчив. Ще развалите както шоколада, така и десерта.

Можете да проверите готовността на шоколадовата маса, като потопите пръста си в нея. Ако сместа полепне по пръста ви, шоколадът е готов.

Можете да потопите ягодите в шоколада, като ги хванете за листата или като забодете клечка за зъби. За да не се изплъзват, потопете острия край на клечка за зъби в разтопения шоколад и я забодете в ягодите.

Съхранявайте готовите шоколадови ягоди в хладилник в захлупен съд. Можете да поставите кухненска кърпа на дъното, за да попие излишната влага.

Вижте и някои идеи за:

- сладкиши с ягоди;

- шоколадови кремове;

- мус с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати