Как се вади кекс от форма?

Как се вади кекс от форма?
Снимка: gotvach.bg

Току що сте извадили вашия пухкав кекс от горещата фурна и вече сте изправени пред най-голямото предизвикателство - да го извадите от формата. Това може да се окаже доста трудна задача, ако ползвате от по-старите форми, към които тестото за кекс лесно залепва.

Всъщност за да извадите без проблеми кекса от формата трябва да я намазните леко, още преди да изсипете в нея сместа за кекс. След това трябва да я поръсите с малко брашно и да изтръскате излишното. Съвременните домакини масово използват и от новите незалепващи силиконови форми за кекс, които се предлагат навсякъде.

Пристъпете към вадене на кекса, само след като той е изстинал напълно. Обърнете формата, тръснете леко и се опитайте нежна до го извадите. Ако е залепнал може да пуснете формата от около 30-40 см височина върху кухненския плот, за да излезе въздуха и да опитате отново.

В случай, че и това не помогне, се опитайте с помощта на остър нож внимателно да го отделите от стените на съда, където е залепнал, отново обърнете и тръснете. С нашите рецепти за шарен кекс с кисело мляко и кекс с боровинки резултатът ви е гарантиран.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати