Как се прави фрапе?

Как се прави фрапе?
Снимка: gotvach.bg

Приготвянето на фрапе си е истинско майсторство, което се е превърнало в ритуал. Всеки стадий от приготвянето е изключително важен. За фрапе са ви необходими инстантно кафе, захар и вода.

Разбиването на сместа за фрапето е изключително важно. От това как ще разбиете съставките, зависи количеството на пяната, а както всички знаем тя е най-важна за вкусовата и визуална наслада от напитката. За да се получи хубава и гъста пяна са необходими поне 2 лъжички инстантно кафе.

Добавете захарта и бъркайте добре. Прибавете малко вода и продължете да разбивате всичко заедно. Използвайте по-ситна баля захар, която по-бързо ще се разтвори. Накрая се добав водата. При нейното прибавяне пяната трябва да промени цвета си от кафяво към бяло и накрая да се задържи в нюанс между двата цвята. Това ще означава, че кафето се е разтворило добре.

Внимавайте с количеството вода, което добавяте в последния стадий. Фрапето не трябва да бъде прекалено рядко, нито твърде силно. Не забравяйте, че накрая може да добавите и лед, което означава, че може да сложите по-малко вода. Поднесете фрапето със сламка.

Вижте и няколко идеи за фрапе: Бяло фрапе, Ягодово фрапе и Домашно шоколадово фрапе.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!