Как да приготвя сос за пържени тиквички?

Как да приготвя сос за пържени тиквички?
Снимка: gotvach.bg

Пържените тиквички са вкусно и лесно лятно ястие, към което много малко хора могат останат равнодушни. За да бъдат още по-вкусни тиквичките обаче, трябва да ги поднесете с подходящ сос. Така удоволствието ще бъде пълно. Но какъв сос да поднесем към хрупкавите тиквички?

Най-популярният сос за пържени тиквички е млечен с чесън. За него са ви необходими само кисело мляко, пасиран чесън, копър и малко сол. Смесете всичко заедно и поднесете топлите тиквички с него. Тази класическа комбинация най-много се харесва на всички.

Друг много подходящ сос е скордаля. За него са ви необходими 3 с.л. кисело мляко, 1 глава чесън, 1 филийка хляб, 0.5 ч.ч. смлени орехови ядки, половин чаша зехтин, сокът от 1 лимон, малко ябълков оцет и сол. Накиснете хляба във вода, след това го отцедете хубаво и го пасирайте с чесъна. Прибавете зехтина, орехите и останалите съставки. Разбъркайте много добре и сосът е готов.

Друг лесен вариант е да смесите кисело мляко с майонеза и чесън. Всичко зависи от вашите предпочитания. Ако не харесвате чесън, може просто да го изключите от соса, но вкусът му не би бил същия.

Вижте и няколко идеи за вкусни пържени тиквички: Гръцки пържени тиквички, Пържени тиквички с млечен сос и Пържени тиквички със сос цацики.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати