gotvach.bg»Съвети»Как се размразяват миди?

Как се размразяват миди?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
23962112
Как се размразяват миди?

Преди да готвите замразени миди, те трябва да бъдат правилно размразени. За да направите това, заледените миди трябва да се извадят от торбата, след което да се поставят в гевгир, а той в дълбока купа и да се поставят на горния рафт в хладилника.

След като ледът се разтопи напълно, продуктът трябва да се остави в гевгира и да се изплакне обилно под силна струя хладка вода. Тази процедура ще ви помогне да се отървете от пясъка, който често остава в мидите след почистването им.

Някои съветват замразените миди да се готвят директно без размразяване, като се пуснат във вряща вода или тиган загрят тиган. Но преобладаващо е мнението, че морските дарове никога не трябва да се размразяват насила.

Само в хладилник или при стайна температура! Без вода или микровълнова! Така се развалят морските дарове. Особено мидите, те обикновено лесно се превръщат в гума. Същността на бавното размразяване е да се запази влагата вътре в тях колкото е възможно повече, а не да се "изпари".

Замразените миди могат да се съхраняват във фризер до 3 седмици. Мидите без черупки могат да се съхраняват при -18 ℃ до 2 месеца. Не се препоръчва да съхранявате готови миди - ястията с тях се развалят твърде бързо.

Замразените миди обикновено се продават без черупки. Могат да се варят, задушават, пекат и пържат. Такива миди се добавят към различни зеленчукови и рибни супи, супи с морски дарове, тестени изделия, салати с миди, а също така се сервират с гарнитура от задушени или пържени зеленчуци.

Вижте още как се поднасят миди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати