Как да панирам риба с галета?

Как да панирам риба с галета?
Снимка: gotvach.bg

Панирането на продуктите позволява да се запази не само ароматът и вкусът им, но най-вече съдържащите се в тях сокове. Така след паниране продуктите стават сочни и крехки. Това се дължи на коричката, която се образува на повърхността на основния продукт и буквално запечатва вътрешността.

Панирането на риба с галета не се различава от панирането на който и да е продукт с галета, въпреки че при панирането на риба рядко се използват галета, а се предпочита царевично или обикновено бяло брашно.

Първо трябва да нарежем рибата на порции, подходящи за паниране. Ако рибата е дълбоко замразена, тя не трябва да се чака да се отпусне напълно, защото в процеса на готвене ще стане доста жилава и безвкусна.

Рибата се потапя последователно в брашно, в разбити яйца, след това в галетата и след това отново в яйцата. След това се пържи до готовност в голямо количество силно сгорещена мазнина.

Особено подходящи за паниране са белите нетлъсти риби, като хек, мерлуза и др. Рецепти за панирана риба с галета, панирана риба с копър, както и риба Орли панирана може да откриете на нашия сайт.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати