Кои храни и напитки спират хълцането?

Кои храни и напитки спират хълцането?

Хълцането е изключително досадна реакция на тялото срещу вътрешни и външни дразнители. Започва внезапно, но понякога може да продължи и много дълго време. Как да се отървем от неприятното хълцане? В много случаи познатото спиране на въздуха не помага, затова се налага да търсим други решения.

Натрошете няколко кубчета лед и сложете повече от тях в устат. Започнете да смучете, защото много хора смятат, че именно така хълцането спира. Другият вариант е да извадите от фризера пакет с месо и да го поставите върху диафрагмата – не на голо разбира се.

Може да измамите хълцането и със захар. Сложете малко захар във възможно най-вътрешната страна на езика си. Опитайте се да не преглъщате по-дълго време. Ако е необходимо повторете процедурата. В случай не можете да сложите така захар на езика си, просто посмучете една бучка захар, резен лимон. Друг вариант е да схрускате няколко цели зърна черен пипер, но това определено не е за всеки.

Спирането на хълцането с вода е един от най-разпространените методи. Напълнете една чаша с вода и отпивайте на малки глътки, по време на които не бива да си поемате въздух. Западните лекари съветват, ако детето хълца, да му се даде лъжичка фъстъчено масло, защото според тях, хълцането ще спре само за няколко минути.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати