С какво да съчетаем рибата на пара?

С какво да съчетаем рибата на пара?
Снимка: gotvach.bg

Готвенето на пара според диетолозите е най-здравословният начин за приготвяне на храна. Тази термична обработка щади продуктите. Продуктите, приготвени на пара, в максимална степен запазват вкуса си. Те запазват също формата и аромата си, но най-важното е, че запазват съдържащите се в тях хранителни вещества и витамини.

Това в пълна сила важи и за рибата, приготвена на пара. Тя отлично може да се съчетае с различни видове свежи салати. Рибата на пара може да се поднесе със задушени зеленчуци, зеленчуци на пара или задушени картофи.

Класика в жанра е риба на пара, поднесена с картофено пюре със сметана или грах с масло. За гарнитура към нея може да поднесете още задушени броколи в масло, задушен ориз или пюре от тиква.

Не пропускайте да посетите страницата ни, където може да откриете здравословни рецепти за ястия на пара. Горещо ви препоръчваме да опитате и нашите диетични десерти на пара.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати