gotvach.bg»Съвети»Как се вари пилешко месо?

Как се вари пилешко месо?

Как се вари пилешко месо?

За да направите вкусен и питателен пилешки бульон, ви трябва на първо място пиле, както и пресни зеленчуци и подправки, които ще придадат допълнителни аромати и плътност на бульона.

Пилешкото месо се вари лесно и сравнително бързо, като времето за варене се определя от количеството месо и това, дали ще варите цяло пиле или само части от него. Сваряването на отделни части от пилето отнема около 30 минути след кипването на водата в обикновена тенджера.

Цяло пиле в обикновена тенджера се вари около 50 минути. Пилето се смята за сварено, когато месото започне да се отделя от костите без проблем. Времето за варене на пиле трябва да се съкрати наполовина, когато решите да варите пиле в тенджера под налягане.

Няма значение кой от двата варианта ще предпочете, тъй като подготовката за сваряване и самото варене протичат идентично. Първо пилето се измива много добре, нарязва се по желание и се слага в подходяща дълбока тенджера. Добавят се зеленчуци (цели или нарязани), като лук, моркови, пипер, сол, риган, розмарин, босилек.

Продуктите се заливат със студена вода и се кипват. Когато пилето кипне, трябва да го отпените, след което да намалите котлона и да варите на тих огън до готовност. Може да прибавите сол 15 минути след завиране или чак след свалянето от котлона.

След като вече знаете как да сварите пиле, нищо не ви пречи да изненадате семейството си с вкусно варено пиле по гръцки, варено пиле с лимон или пилешко с целина. Още рецепти с пилешко месо може да откриете на нашия сайт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бойчо Николов
Пиле се вари в херметическа тенджера за 12 минути от излизане на пара от клапана. Когато се вари повече става на конци /преварено/ и не е толкова вкусно.
0
0