С какво може да се замести сладкарската боя?

С какво може да се замести сладкарската боя?
Снимка: gotvach.bg

Понякога, за да приготвим невероятна торта, бисквити или сладкиш, трябва да използваме сладкарска боя, с която да придадем определен вид на своето творение. Ако обаче се съмняваме в съставките на боята, можем да използваме заместители на сладкарските бои, които са напълно натурални и безвредни за здравето.

Цветните торти несъмнено са много атрактивни за малчуганите, но многото синтетични оцветители са вредни за здравето. Натуралните заместители на боите също придават много хубав цвят и по нищо не отстъпват на изкуствените.

Първото, което трябва да се отбележи, е че натуралните бои се добавят към маслен крем, който е приготвен предварително. Той се оцветява с желания цвят и вече с него се украсява тортата. С натуралния цвят може директно да се оцвети и тестото за блатовете.

Ако искате да постигнете хубав розов цвят, смесете домашно пюре от френско грозде с прясно мляко – количеството зависи от желаната консистенция. Ако искате да постигнете бебешко розово, към маслената смес добавете прясно изцеден малинов сок.

За приятен бледо зелен цвят може да пасирате авокадо и към него да добавите мляко. За жълт цвят се използва куркума.

Ако искате да постигнете кафяв цвят, използвайте какао и кафе, които се смесват с мляко до получаване на желания цвят. Ако искате по-наситен цвят, използвайте само сварено кафе. За син или лилав цвят използвате пресен сок от боровинки.

С тези натурални оцветители може да оцветявате крема за цялата торта, да правите блатове с различни цветове, да използвате отделни купички с крем за декориране.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати