Как се прави заливка за баница?
Kako napraviti preliv za pitu?
Gotvach.bg»Съвети»Как се прави заливка за баница?

Как се прави заливка за баница?

Как се прави заливка за баница?

Баницата е едно от най-обичаните българските ястия. Тя се приготвя лесно и бързо, като същевременно вкусът ѝ е любим и универсален за всеки вкус.

В зависимост от различните краища на България баницата може да се приготвя по различен начин. Най-важните съставки от нея обаче са корите и сиренето. Останалите елементи може да се разнообразяват според традициите в конкретния местен край.

Заливката за баницата е финалният щрих на рецептата. Тя има за цел да придаде допълнителна сочност на корите и да допринесе за правилното изпичане в горната част на баницата.

Ето какви са основните методи заприготвяне на заливка за баница:

Заливка от съставките на баницата

Традиционната заливка за баница се приготвя от останалата част от плънката. Тя, от своя страна, се приготвя от няколко яйца, кисело мляко и натрошено сирене. След като се покрият корите на баницата, останалото количество от сместа може да се използва за заливане на баницата.

Заливка за баница с масло

Ако вашата смес е свършила, можете да завършите баницата си, използвайки обикновено разтопено масло. Просто го залейте и размажете добре върху повърхността на баницата и на финала ще имате отново пухкава баница със златиста и хрупкава кора.

Заливка с майонеза

Друг вариант за заливка на баницата е с майонеза. Тя придава мек и пухкав вид на баницата, като същевременно поддържа приятна масленост в горния слой на ястието. За целта просто намажете готовата баница с тънък слой от майонеза и я запечете в предварително загрята фурна.

Упражнете видовете заливки за баница върху вашата вкусна:

- баница със спанак и сирене;

- баница с кайма;

- турски бюрек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати